Saturday, April 26, 2008

Prince Charles Datang MRC

Hari Selasa yang lepas 'Prince of Wales' datang ke MRC untuk merasmikan projek NHS di situ. Sebelum kedatangan baginda, MRC bertukar wajah. Kerja-kerja pembersihan dan menaik taraf MRC di lakukan sejak seminggu yang lalu. Lantai dan cermin tiba-tiba berkilat. Dewan tiba-tiba 'fully carpet' hehe...dia orang ni pun hipokrit macam di Malaysia juga. Bila ada Sultan atau YB nak datang semua jadi serba baru dan cantik-cantik belaka. Ahh... bukankah kitapun belajar dari mereka juga.

Pada pagi Selasa itu, MRC dipenuhi dengan anggota-anggota polis dan keselamatan. Anjing-anjing Polis di bawa masuk sampai ke Nursery untuk membuat pemeriksaan, kalau-kalau ada bahan letupan atau bom yang akan meledak sewaktu Putera tua itu datang nanti. Yang paling kelakar, sampai atas bumbung MRC pun mereka periksa. Kami yang di dalam 'Nursery' seperi dalam tahanan. Tidak dibenarkan keluar!! #$@***%$ ee...geram betul. Baru berangan-anggan nak bergambar dengan 'ex mendiang Puteri Diana' yang popular tu. Jadi masa baginda datang aku berhelah konon-konon nak ke Pejabat, untuk ambil susu. Tapi kena di soal siasat macam penjenayah pulak he...gerammnya. Akhirnya kami hanya dapat lihat kelibat suami Camilea tu dari cermin pintu 'Nursery'. Kawan-kawan lain semua geram. Semua rasa macam tidak adil sebab Prince Charles datang, pekerja yang ada di situ tidak di benarkan pun berjumpa dengannya. Yang dapat jumpa cuma orang-orang 'atasan', seperti Rita dan Faraheen ( Masing-masing macam tak sedar diri bila dapat bersalam dengan putera sulung Queen Elezabeth II tu ) "Ohh Suzan, It's like a dream, Prince Charles shake my hands.. oh.." kelakar...kelakar. Esok hari keluar muka Putera tu di muka depan akhbar. Konon-kononnya putera yang berjiwa rakyat, sanggup bersalam dengan orang-orang yang menunggu baginda di luar pagar. Gambar-gambar orang-orang 'atasan' yang di dalam dewan, tak keluar pun di akhbar. 'Sure' bengag betul masing-masing yang bergaya sakan pada hari itu, termasuklah bos aku.. hehe.

2 comments:

sarahjiha said...

Akak,
Lama tak singgah kat sini.. orang tangkak dah rindu dah bila nak balik tangkak ???

Suzana Abd Manan said...

Insyallah Disember nanti balik Tangkak.