Thursday, June 25, 2009

Kek

Sejak akhir-akhir ini kerajinan membuat kek menjadi-jadi...hehe. Akibatnya berat badan pun bertambah-tambah le jawabnya.. Hari minggu yang lepas aku membuat 'cheese cake' sempena hari bapa. Manakala semalam, oleh kerana hari jadi Hambaly, aku buat pula kek cokolat untuk dia. Ini bukan kerana apa, kebetulan aku baru saja mengambil peralatan menghias kek dari rumah arwah ibu dahulu, jadi teringin pula hendak men'decorate' kek-kek tersebut. Walaupun baru hendak belajar-belajar (belum pandai pun lagi) namun dengan bantuan anak-anak terhasilah kek-kek yang sebegini 'cantik'nya. Nampak comot kan, tapi rasanya boleh tahan juga, hehe...

5 comments:

Uncle said...

Dear Suzana.
That looks yummylicious! Fit to be placed on my buffet!

Suzana Abd Manan said...

ye ke uncle?...hehe. Anyway, thanks..:)

nieja said...

buat sdirik?
mcm best je

HalfBlood Princess said...

wahhhh bestnye cheese n choc cake itew......sy nk jgkk!! rse cam dh lme gler x mkn kek....nk buat sniri oven pon tade...hihi....

tliur ni kak, harus gi secret recipe soon!;D

Nway, not bad the decorations kzana!!good job!ni yg best ada ank dara kn?;)

sarahjiha said...

Akak,
Salam..
Seronok betul orang duduk Tangkak.. musim durian ni tak buat kek durian ke????