Thursday, June 17, 2010

Mood

Kemalasan untuk meng'update' blog bermula sejak cuti sekolah hari tu. Sebenarnya banyak perkara yang hendak ditulis di sini tetapi, terhalang disebabkan 'M' ini lah...huhu. Jadi hari ini, kuat kan juga untuk meng'update' blog ini agar ianya tidak 'bersawang'...hehe

Cuti Sekolah kali ini tiada tempat yang menarik hendak di kunjungi. Paling jauhpun ke Melaka. Nak menghala ke KL pun rasa macam tak ada 'Mood'. Anak-anak sudah besar, jadi mereka pun rasa duduk di rumah lagi seronok dari menginap di mana-mana hotel yang terpaksa bersesak-sesak. Maklumlah masing-masing dah besar. Kalau nak bawa bercuti sekurang-kurangnya kena tempah dua bilik atau tiga (at least!!) kosnya tentu lah mahal, jadi daripada berabis duit menempah bilik hotel tu, baik lah habis duit untuk 'shopping'. Melaka pun 'best' juga, banyak tempat beli belah yang menarik. Kalau nak pergi tempat-tempat menarik, Melaka pun belum habis lagi pusing.

Cuti sekolah juga sebenarnya bukanlah cuti sepenuhnya. Awal minggu hari tu, terpaksa 'study' untuk PTK, walaupun dah lulus Tiga, tapi nak cuba sekali lagi, kot-kot dapat Empat lah pulak...hehe. Kertas jawapan peperiksaan setengah tahun, pula menanti untuk ditanda. Kalau tak siap tanda, naik sekolah ni, teruklah kena kejar dengan SU Peperiksaan...hehe (mana nak nyorok), Jadi ada mood ke tak ada mood, terpaksalah menanda, sebab itu sudah tanggungjawab hakiki.

Cuti sekolah ni pulak suami ke Australia, atas urusan kerja. Ada juga cadangan nak ikut, tetapi memikirkan banyak perkara, terpaksalah melupakan saja cadangan itu. Insyallah kalau tiada halangan suatu hari nanti akan dapat juga ke sana.

Di sini ada gambar suami, di Australia yang sempat dia kirimkan semalam.. (tengok gambarpun jadilah..hehe)

2 comments:

Siti Rohana said...

salam kak zana....boleh msg no phone kak zana pada ct...ASAP...:)

siti.rohana@gmail.com...


thanks kak zana :)

nadz said...

Assallamualaikum ,
salam ziarah dari mama nadz.