Tuesday, March 17, 2009

Beca

Pernahkah anda semua menaiki beca??... Hari ini merupakan hari yang bersejarah dalam hidup kerana aku merasa naik beca roda tiga, sambil ronda-ronda dengan keluarga di Kota Melaka. Mesti orang Melaka gelakkan aje kami ye... haa orang yang duduk Melakapun belum tentu pernah naik beca, kan?... Inilah kerja kami di cuti sekolah ini, melayan kerenah anak-anak remaja yang hendak melancong di Kota Bersejarah ini. Aku rasa macam bawa rombongan murid-murid sekolah lah pulak...hehe. Tapi kami betul-betul 'enjoy' hari ini. Anak-anakpun seronok dapat melancong sambil belajar sejarah Melaka. Inilah gambar 'cikgu' dan 'anak-anak muridnya'...hehe

8 comments:

izuan murat said...

Wahh, btol2 cuti ni..cuti2 msia ye k zana!..seronok tgk. hehehe

nway romantik naik beca, pki bju sedondon lagi tu..;)

P/S: Sayangnye hilang gambar gathering bwh tu kn!:(

Suzana Abd Manan said...

To Izu: Memang cuti2 msia lah, tapi gi yg dekat2 dulu. Gambar yg gathering tu mungkin ada yg 'terdelete' sebab banyak tangan...hehe

ummi said...

amboi..amboi...

terkenang zaman kecik2..memang beca ni jadi transport jugak dulu..sebab anak manja tok. Selalu naik beca gi kedai.. memang best! Miss it very much!

Suzana Abd Manan said...

to ummi: Haha...memang seronok naik beca ni... sekarang nie beca tu siap ada radio lagi..

Fauzan Che Harun said...

wah...ct tak pernah naik beca...nak naik lah nanti...wah2 siap ada radio ke?

suke lh tgk gambar pasangan romentik tu atas beca...hohoho

the last time ct ka mlaka adalah masa tingkatan 5...oh...dah lama tu...

ct

Suzana Abd Manan said...

To ct: Ha...kalu balik Mesia nanti kena naik nie, hehe memang best Haris mesti suka.

nieja said...

sronoknya!
rendu fmly :(

Suzana Abd Manan said...

To Nieja: memang seronok bila family berkumpul..:)